در این خبر به این نکته می پردازیم که صادرات اوره ایران به کدام کشورها صورت می گیرد و آیا مبنای صحیح و دقیقی برای تعیین مقصد و قیمت این محصول وجود دارد یا خیر ؟
در خصوص این مطلب مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس ، حسین شهریاری گفت : در برهه ی کنونی در داخل کشور 5 پتروشیمی در زمینه ی تولید و صادرات اوره فعالیت می کنند که پتروشیمی پردیس حدود 6.2 درصد از کل صادرات اوره ی جهان را از آن خود کرده است.
پتروشیمی پردیس در هر فاز یک میلیون 75 هزار تن اوره تولید دارد و حدود 65 درصد از کل اوره ی تولید شده از تمامی واحد ها صرف صادرات به کشورهای مختلف در جهان می شود.
مقاصد صادرات اوره ایران
پتروشیمی ها به ترتیب زیر اوره خود را صادرات می کنند:
پتروشیمی کرمانشاه : صادرات اوره به کشور عراق
پتروشیمی خراسان : صادرات اوره به کشور افغانستان
پتروشیمی شیراز : بخش عمده ی اوره تولیدی خود را در داخل کشور عرضه می کند و از صادرات مطلوبی نیز برخوردار است.
پتروشیمی رازی : صادرات اوره به ترکیه به علت داشتن سهام داران ترکیه ای
پتروشمیی پردیس : صادرات اوره به کشورهای اروپایی و کشورهای واقع در امریکای چنوبی
به همین دلیل است که کارشناسان معتقدند دیگر نیازی به ایجاد یک کنسرسیوم صادرات تحت عنوان یک برند مشترک وجود ندارد.
ایجاد یک شرکت واحد جهت صادرات
شهریاری افزود : پس از آن که طرح های جدید برای تولید اوره بهره برداری شد مانند طرح های پتروشیمی لردگان ، پتروشیمی مسجد سلیمان و پتروشیمی هنگام زمان ان است که یک کنسرسیوم و سهام دار شدن تمامی شرکت های تولید کننده ی اوره تشکیل شود.
در این برهه از زمان است که عرضه ی اوره در بازارهای جهانی تحت عنوان یک شرکت عقلایی خواهد بود.
قیمت اوره
قیمت اوره در بازارهای بین المللی متفاوت است. به عنوان مثال قیمت در بازار هند با بازار افغانستان تفاوت دارد.
از آن جایی که مصرف کنندگان و همچنین تولید کنندگان اوره در قسمت های مختلف جهان به صورت پراکنده حضور دارند بنابراین قیمت فروش اوره برای مناطق مختلف با هم تفاوت دارد. پس اینکه عرضه ی مشترک با یک قیمت واحد داشته باشیم معنایی ندارد .
تنها منطقه ای که اوره به صورت مشترک توسط تولید کنندگان ایرانی تامین می شود بازار سنتی هندوستان است که پیش زمینه ی آن یک توافق بین شرکت ها ست قبل از آن که عرضه ای در بازار هند صورت گیرد.