مجوز واردات ٥ هزارتن پی وی سی به پتروشیمی غدیر داده شده است!
بعد از ماه ها التهاب در بازار پی وی سی و روند صعودی قیمت ها تا حدی که قیمت پی وی سی تا حدود بیست هزار تومان بالا رفت ، خبرها حاکی از آن است که مجوز برای واردات 5 هزار تن پی وی سی صادر شده است !
این صدور مجور برای واردات در حالی است که پتروشیمی های داخلی مانند اروند ، غدیر و بندر امام توانایی دارند که 590 هزار تن پی وی سی در طی سال تولید کنند.
ایران در وضعیتی که بیشترین تقاضا برای پی وی سی را داشته است و در بدترین شرایط نیز هیچ گاه بیش از 500 هزار تن در سال مصرف نداشته است و در این صورت به هیچ وارداتی در زمینه پی وی سی نیاز نداشته است.
پتروشیمی غدیر برای مدت 20روز اورهال داشته است و در حال حاضر 400 تن در روز تولید پی وی سی دارد.
پتروشیمی اروند نیز پس از برطرف کردن مشکل واحد کلرالکالی ، 800 تن در روز تولید دارد. با توجه به شیوع کرونا و بسته بودن مرزها ، پی وی سی سازان نیز نتوانستند محصولات خود را صاد کنند ، و بعضا گزارش شده است که حجم بالایی از پی وی سی در پتروشیمی ها ذخیره شده است و پی وی سی ها در محوطه های مجتمع ها انبار شده است.
با این وجود این سوال مطرح می شود که کشوری که هیچ گونه نیازی به واردات پی وی سی ندارد و خود تولید کننده ی پی وی سی است و حتی صادر کننده ی پی وی سی می باشد ، به چه علت دست به واردات پی وی سی می زند؟!
سوال دیگری که مطرح می شود آن است که چرا مجتمعی که همیشه متهم به دخیره ی پی وی سی در مقدار بالا را به دوش کشیده باید متولی واردات پی وی سی باشد؟!
به نظر می رسد انتظار برای بالا رفتن قیمت دلار و سودهای دوبرابری و حتی بیشتر در بازار پی وی سی موجب شده است مجتمع های پتروشیمی دست که ذخیره و انبار پی وی سی بزنند و واردات پی وی سی نیز تنها بهانه ای است برای کاهش فشار بر بازار.