7 عیب رایج قالب گیری تزریقی و نحوه جلوگیری از آن ها

عیوب رایج قالب گیری تزریقی را می توان مشکلاتی در این فرآیند در نظر گرفت که قابل پیشگیری هستند. احتمالا قطعات پلاستیکی دارای عیوب ظاهری مانند خطوط جریان، فرو رفتگی، لایه لایه شدن در سطح قطعه و امثال آن را دیده باشید. در فرآیند تزریق پلاستیک، وجود چنین مشکلاتی محتمل است اما قابل پیشگیری هستند.

برای برخی از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بسیار مهم است که محصول نهایی بدون عیب و ایراد باشد. تصور کنید یک قطعه پلاستیکی که قرار است در یک دستگاه مهم مورد استفاده قرار بگیرد، با حفره هایی در داخل و یا خطوط جریان حاصل شده در دستگاه قالب گیری پلاستیک تولید شود. در چنین حالتی، این قطعه می تواند مشکلاتی را برای دستگاه به وجود آورد. پس تولید محصول با قالب گیری پلاستیک به طور صحیح، بسیار حائز اهمیت است.

عیوب تزریق پلاستیک نه تنها در ظاهر آنها می تواند جلوه نا خوشایندی ایجاد کند، بلکه در فروش آن ها نیز می تواند تاثیر گذار باشد. ما می خواهیم شما را با 7 عیب رایج قالب گیری تزریقی و نحوه جلوگیری از آن ها در این مطلب آشنا کنیم که در ادامه به آنها می پردازیم اما بهتر است پیش از آن، کمی در مورد قالب گیری تزریق پلاستیک بدانید.

قالب گیری تزریقی چیست و چه عیوبی می تواند ایجاد کند؟

فرآیند قالب گیری تزریقی را می توان بهترین روش تولید قطعات و محصولات پلاستیکی به شمار آورد. در این روش مواد اولیه پلاستیک از گریدهای مختلف وارد دستگاه شده و با فرآیند injection moulding به قطعاتی تبدیل می شوند که قالب آن ها در دستگاه قرار دارد. مواد اولیه تحت فشار و دمای بالا ( مذاب ) وارد دستگاه شده و به شکل نهایی تبدیل می شوند. هر مشکلی بر سر راه این روش، می تواند عیوب رایج قالب گیری تزریقی را ایجاد کند که در نهایت می توانند در کیفیت محصول نهایی موثر باشند.

بروز عیوب قطعات تزریق پلاستیک در روش injection moulding غیر ممکن نیست و می توانند پیش بیایند اما می توان با بکارگیری روش های خاص، از بروز آن ها جلوگیری کرد. برخی از این مشکلات شامل مواردی همچون پر نشدن ناقص قطعه، جت کردن، تاب برداشتن، لایه لایه شدن سطح و برخی موارد دیگر هستند که اگر قالب گیری تزریقی پلیمرها و یا سایر مواد اولیه به درستی و با دقت انجام شود، این مشکلات بروز نخواهند کرد.

بررسی 7 عیب رایج قالب گیری تزریقی و نحوه جلوگیری از آن ها

7 در اینجا به بررسی عیب رایج قالب گیری تزریقی و نحوه جلوگیری از آن ها می پردازیم که شامل موارد زیر هستند:

  1. خطوط جریان

خطوط جریان را می توان یکی از عیوب رایج قالب گیری تزریقی به شمار آورد. این خطوط غیر رنگی به صورت برجستگی های خطی روی سطح قطعه پدیدار می شوند. علت ایجاد این نوع خطوط می تواند حرکت مذاب مواد اولیه در دستگاه با سرعت های مختلف باشد. وقتی سرعت تزریق یا فشار پایین باشد، این مشکل می تواند ایجاد شود. وقتی ضخامت دیواره قالب مختلف باشد و رزین ترموپلاستیک در آن به حرکت درآید، ممکن است منجر به بروز چنین اتفاقی شود. برای رفع این مشکل می توان از طول مناسب فیله های قالب و همچنین ضخامت یکدست آن اطمینان حاصل کرد و همچنین می توان در قسمت های نازک دیواره قالب، گیت قرار داد تا این مشکل بروز نکند.

  1. بخش های فرو رفته

ایجاد فرورفتگی در قطعات پلاستیکی، بیشتر در قسمت های ضخیم قابل مشاهده است. به دلیل ضخامت در لایه بیرونی، زمان بیشتری طول می کشد تا حالت جامد و فیکس به خود بگیرد. در صورتی که بخش های داخل زودتر سفت می شوند. این تفاوت می تواند فرورفتگی هایی را ایجاد کند که در محصول نهایی نمایان باشند. فشار داخلی ناکافی در حفره قالب و یا دمای بالاتر از حد مطلوب در گیت، می تواند این مشکل را به وجود بیاورد. در صورت رفع این موارد می توان از بروز تورفتگی تا حد زیادی جلوگیری کرد.

  1. خطوط جوش

این مشکل را با نام خطوط بافتنی نیز می شناسند که مربوط به مواد مذاب داخل دستگاه است که در یک نقطه به یکدیگر می رسند و به هم جوش می خورند. اگر تفاوت دمایی در این ناحیه وجود داشته باشد، خطوط جوش خوردگی پدید می آیند. دوام قطعه در این حالت کاهش پیدا می کند. استفاده از رزین هایی با ویسکوزیته پایین و حذف پارتیشن ها از طراحی قالب، می توان این مشکل را برطرف کرد.

  1. پر نشدن ناقص قطعه

شات های کوتاه یا همان پر نشدن های ناقص در فرآیند قالب گیری تزریقی می تواند قطعه را ناقص و بی استفاده کند. این اتفاق زمانی می افتد که حفره های داخل قالب به طور کامل توسط مواد مذاب اولیه پر نمی شوند. این مشکل به دلیل عدم وجود فشار کافی از سوی دستگاه رخ می دهد. اگر مواد ویسکوزیته پایین داشته باشند نیز می توانند چنین مشکلی را پدید آورند. مشکلات دستگاه یا قالب طراحی هم از سایر علل این اتفاق است. برای حل کردن این مشکل می توان مواد اولیه پتروشیمی و گریدهای پلیمری و ترموپلاستیکی با کیفیت استفاده کرد. همچنین طراحی قالب مناسب هم می تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.

ما در گروه بازرگانی افشین کرمی با صادرات مواد اولیه پلیمری و ترموپلاستیکی با کیفیت و گریدهای مرغوب، در تلاشیم تا موقعیتی را فراهم کنیم که تولید کنندگان نهایی با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.

  1. لایه لایه شدن سطح

بروز این مشکل می تواند سطح قطعه را به لایه های نازک تبدیل کند که می توان آنها را جداسازی کرد. بروز این مشکل مانند عیب قبلی، می تواند به دلیل استفاده از مواد اولیه و گریدهای نامرغوب به وجود بیاید. ناخالصی ها و مواد آلاینده موجود در گرانول های پلاستیک و وابستگی بیش از حد به عوامل آزاد کننده قالب می تواند این اتفاق را رقم بزند. بهتر است از مواد اولیه و گرانول های مرغوب استفاده شود.

  1. جت کردن

فرآیند سرد شدن ناهموار می تواند سبب بروز جت کردن در قالب گیری تزریقی شود. زمانی که جت اولیه رزین وارد قالب شده و مدت زمان کافی برای شروع نشستن قبل از پر شدن دارد، این اتفاق رخ می دهد. این عیب می تواند الگوهای ناهمگونی را روی قطعه ایجاد کرده و استحکام آن را پایین بیاورد. برای جلوگیری از بروز این اتفاق باید دمای قالب و رزین زیادتر شود و یا فشار ورود مواد به قالب را کمتر کرد. البته قرار دادن یک گیت برای عبور رزین از قسمت های کوتاه قالب نیز می تواند بروز این عیب را تا حد بسیار زیادی کنترل کند.

  1. تاب برداشتن

تاب برداشتن از عیوب رایج قالب گیری تزریقی است که می تواند ناشی از خنک سازی غیر یکنواخت و همچنین ناسازگاری قالب باشد. مواد اولیه نیمه کریستالی بیشتر در معرض این اتفاق هستند. اگر به دستگاه و قطعه اجازه داده شود تا آرام آرام خنک شود، این مشکل پیش نخواهد آمد. برخی از پلیمرها نیز به دلیل نرمی و دمای پایین انتقال شیشه، برای این کار مناسب نیستند و می توانند منجر به تولید قطعه تاب برداشته شده شوند.

صادرات مواد اولیه قالب گیری تزریقی در گروه بازرگانی افشین کرمی

7حالا که با عیب رایج قالب گیری تزریقی و نحوه جلوگیری از آن ها آشنا شدید، باید بدانید که برخی از این مشکلات می توانند ناشی از انتخاب اشتباه مواد اولیه و گریدهای نامرغوب باشند. گروه بازرگانی افشین کرمی ( شرکت آوان زر تجارت پیشرو ) می تواند راهنمای خوبی برای شما در زمینه انتخاب، خرید و صادرات مواد اولیه پلیمری و ترموپلاستیکی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

 

Rate this post