ورود پلیمرهای ضد قارچ و کپک به صنعت صادرات خشکبار و آجیل

ورود پلیمرهای ضد قارچ و کپک به صنعت صادرات خشکبار و آجیل

محققان کشور به فرمولاسیون تولید پلیمرهای هوشمند ضد قارچ و کپک دست یافتند و با انعقاد قراردادی این محصول در بسته‌بندی خشکبار و آجیل صادراتی مورد استفاده قرار گرفته است.

در این پروژه مواد پلیمری طی فرایندی به پلیمرهایی با خواص ضد باکتری،‌ قارچ و کپک تبدیل و تولید شد. این پلیمرهای هوشمند باعث افزایش عمر محصولات داخل بسته‌بندی خواهد شد و از این رو مواد غذایی بی‌نیاز از مواد نگهدارنده می‌شوند.

با استفاده از کامپاندرهای پلیمری خواص آنتی باکتریال به پلیمرهای تولیدی اضافه شد و فرآیند آنتی باکتریال کردن این پلیمرها کاملا ارگانیک است و مواد شیمیایی حاوی نانو نقره در ساخت این پلیمرها به کار برده نشده است.

تاییدیه‌های این محصول اخذ شده است و به راحتی می‌توان از این محصول برای صادرات حتی به حوزه کشورهای اتحادیه اروپا بهره برد.

نتایج آزمایشات انجام شده بر روی این محصول نشان داد که بسته‌بندی حاوی این پلیمر قادر است محصولات غذایی را در مدت ۴۵ روز بدون کپک و فساد نگه دارد.

این بسته‌بندی عمر ماندگاری مواد غذایی را تا ۳ برابر افزایش می‌دهد

مصطفی ناجی، مجری طرح افزود : یکی از مشکلاتی بسته‌بندی‌های محصولات کشاورزی را ماندگاری کم محصولات و نوع طراحی آنها دانست و یادآور شد: مشتری پسندشدن بسته‌بندی یکی از چالش‌های این صنعت بود که در نهایت به طراحی مناسب دست یافتند.

 

ناجی اضافه کرد: ولی از طرف دیگر از آنجایی که این محصولات صادراتی هستند، ۶ تا ۹ ماه زمان نیاز است تا محصولات به کشور مقصد برسد که در این مدت موجب تخریب خشکبار می‌شد که در این شرایط محصول به کشور بازگردانده می‌شود؛ از این رو این شرکت صادرکننده به فکر استفاده از روش‌هایی بود که با اضافه کردن مواد نگهدارنده، زمان ماندگاری این محصولات افزایش یابد.

 

وی ادامه داد: در این همکاری پس از تهیه فیلم‌های پلیمری، این فیلم به محصول ضد باکتری و ضد قارچ تبدیل می‌شود و پس از آن این فیلم در شرکت برای بسته‌بندی استفاده خواهد شد. در قراردادی که با یکی از شرکت‌های صادرکننده خشکبار منعقد کردیم، قرار است از این پلیمر در بسته‌بندی آجیل و خشکبار استفاده شود.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *