در نشست خبری اولین کنفرانس بین المللی لوله های پلی الفینی دبیر اجرایی این کنفرانس علیرضا صحاف امین گفت : کنفرانس بین المللی لوله های پلی الفینی چهارده بخش تخصصی را شامل می شود. این چهارده بخش به شرح زیر است :
1-بخش نوآوری های مواد اولیه 2-بخش نوآوری های ماشین آلات تکنولوژی تولید
3-بخش نوآوری های مستربچ و افزودنی ها برای بهبود خواص
4-بخش کاربرد استفاده در شبکه های گازرسانی 5-کاربرد استفاده در سیستم های لوله کشی ساختمان
6- کاربرد استاده در آبیاری مدرن و بخش کشاورزی 7- محیط زیست و بازیافت لوله های پلی الفینی
8-تضمین کیفیت و ارزیابی انطباق دستگاه های آزمایشگاهی و آزمون های کیفی جدید
9-جوشکاری استاندارد و دستگاه های جوش و روشهای اتصال
10-نصب، کارگذاری و اجرای لوله های پلی الفینی
11-فرصت های توسعه صادرات در شرایط تحریم و بیان نمونه های موفق
12- تحلیل اقتصاد کلان و زنجیره ارزش حاکم در صنعت
13- سیستم های مبتنی بر تکنولوژی های جدید و IT برای سهولت تصمیم گیری مدیران
14-کاربردهای جدید لوله های پلی الفینی
این کنفرانس تعدادی کارگاه آموزشی و فضای نمایشگاهی برای اسپانسرها دارد تا به این شرکت ها جهت ارتباط بهتر با مخاطبانشان کمک شود.
دبیر اجرایی این کنفرانس گفت : برای برگزاری این کنفرانس در انجمن لوله و اتصالات دبیر خانه ای تدارک دیده شده است تا وظیفه ی تهیه موضوعات کنفرانس های آینده را برعهده بگیرد.
تلاش ها برآن است که این کنفرانس تمام زنجیره ارزش از مواد اولیه تا محصول نهایی را شامل شود و چیزی در حدود ۶۴ مقاله درباره ی ۱۴ بخش مختلف خواهیم داشت.
علت برگزاری این کنفرانس بین المللی آن است که مسائل مختلفی در حوزه ی لوله های پلی الفینی وجود دارد و تلاش این کنفرانس بر آن است که بستر گفت و گوی مناسبی برای حل این مسائل ایجاد شود تا مسائل موجود به صورت سالانه و یا دوسالانه مطرح شوند.
از چالش های صنعت لوله و اتصالات ، تخصصی نبودن تعرفه های گمرکی است که پیشنهاد تخصصی شدن این تعرفه ها مطرح شده است.
صحاف امین، رئیس هیات مدیره انجمن لوله و اتصالات پلی اتیلن در ادامه ی نشست در پاسخ به سوالی درباره کلاهش تقاضا در بازار لوله ها و ظرفیت تولید گفت: ظرفیت اسمی واحدهای انجمن بالای یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است و ظرفیت واقعی به حدود ۸۰۰ هزار تن می رسد.
و تنها ۳۰ درصد این ظرفیت مورد استفاده قرار میگیرد و کم شدن پروژه های عمرانی در کشور تقاضا برای لوله و اتصالات را با کاهش رو به رو کرده است.
وی افزود: بسیار ی از شرکت ها به دلیل افزایش قیمت ارز تمایل به صادرات دارند با این وجود به دلیل وجود موانع مختلف اجازه ی توسعه ی صادرات در این بخش داده نمیشود.
به گفته صحاف امین به جز کشور روسیه که پول را به صورت ال سی پرداخت می کند، درآمدهای صادراتی به دیگر کشورها اکنون به صورت چمدانی وارد کشور می شود و تبادلات بانکی امکان پذیر نیست. این در حالی است که برای مثال عراق می تواند بازار مطلوبی باشد.