افزایش تقاضا محصولات پتروشیمی غرب آسیا در شرایطی اتفاق افتاده است که میزان عرضه ی محصولات پتروشیمیایی کاهش یافته است که این امر موجب فشار بر بازار شده است.
به دلیل تعطیلات واحدهای تولید کننده پتروشیمی در غرب آسیا در منطقه های صادراتی ، عرضه در بخش هایی از تولید برای پند محدود محدود شده است و این در حالی است که در بخش تقاضا شاهد روند رو به رشد یا به عبارتی رشد تقاضا هستیم.
تولید کنندگان ایرانی نیز در زمینه ی عرضه ی روغن های پایه به صورت فروش نقدی فعالیت خود را تداوم می بخشند.
آنچه که بر وخامت اوضاع می افزاید ان است که تولیدکنندگان اروپایی برای صادرات روغن های پایه با محدودیت مواجه هستند که حداقل تا دسامبر این وضع ادامه خواهد داشت.
از طرفت دیگر پیش بینی ها حاکی از ان است که تا دو ماه آینده در بخش تقاضا شاهد یک روند ثابت و نه افزایشی خواهیم بود.
به علت محدودیت عرضه و تعطیلی واحد های عرضه کننده محصولات پتروشیمی در آسیا بازار پلیمریک متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات با رکود در عرضه مواجه شد.
آنچه که موجب تقویت بازار پلیمریک متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات شد ، افزایش قیمت خوراک بنزن در بخش صنایع بالادستی می باشد.
این عوامل موجب شده است تا محدودیت در تقاضای صنایع پایین دستی و ضعف در ساخت و ساز غرب آسیا کمتر به چشم بیاید.
تقاضای صنایع پایین دستی برای تولوئن دی ایزوسیانات که ماده ی مورد نیاز برای استفاده در فوم های با انعطاف برای تشک های خواب کوسن ها و کاورهای صندلی است افزایش یافت.
با وجودی که در بخش عرضه ما شاهد کاهش عرضه ی پلیمرها بودیم اما آنچه موجب شد تا میزان افزایش قیمت ها کمی متعادل تر شود عرضه ی محموله های چینی به بازار بود.
بین پنج تا ده درصد از بازارهای پلی اتر پلی ال در غرب آسیا در شرایط کمبود عرضه به سر می برند. و این در حالی است که تقاضای بازار برای پلی ال انعطاف پذیر افزایش یافته است.
میزان تقاضای نقدی برای پلی استایرن با درخواستی که از سمت صنایع بسته بندی و ساخت و ساز ارایه شد رو به بهبود است.
یکی از تولید کنندگان هندی به علت آن که قصد داشت تا برای رفع نیاز داخلی کشور هند میزان عرضه به خارج را کاهش دهد ، که این امر موجب شد تا شرایط عرضه با مشکلات بیشتر یرو به رو شود.
افزایش تقاضا محصولات پتروشیمی در غرب آسیا با تمام موارد گفته شده موجب شده است که بازار پتروشیمی شاهد صعود قیمت ها برای برخی پلیمرها شود.