اختلاف قیمت پلی اتیلن چین و ترکیه
با توجه به شرایط ویژه و در هم پیچیده شده همه ی بازارهای صادراتی و از طرف دیگر واقعی نبودن قیمت های آیسیس و فاقد کاربرد ماندن ان قیمت ها در بازار ، تولیدکنندگان ایرانی نیز برای کشف قیمت ها اقدام به برگزاری مزایده هایی برای فروش نموده اند.
آن چه که در شرایط کنونی مشهود است تفاوت قیمتی بسیار زیاد بین چین و دیگر بازارهاست. چین یکی از بزرگ ترین وارد کنندگان پلیمر در دنیاست.
به عنوان مثال برای پلی اتیلن سبک LDPE قیمت سی اف آر چین به حدود 1365 دلار رسیده است و این در حالی است که با میانگین آیسیس با اختلاف 520 دلاری با چین رقم 1885 دلار را به خود اختصاص داده است. در محصولات دیگر نیست چنین تفاوت قیمت و چنین شرایطی را می توان مشاهده نمود.
کارشناسان چینی پیش بینی کرده اند که روند کاهشی قیمت ها در هفته های آینده نیز به قوت خود باقی بماند به طوری که محصولات جدید زمانی که به چین برسند بخشی از قیمت شان کاسته شده باشد.
در بازار ترکیه نیز انبارها در وضعیت پر قرار دارند و تقاضایی برای خرید وجود ندارد و معاملات میل به صفر دارد.
از دلایلی که منجر به ادامه دار شدن چنین وضعیتی شده است می توان به قیمت های چین و انتظار برای ریز قیمت ها ، داشتن دید کلی به بازارهای جهانی و افزایش تعطیلی ها و قرنطینه ها در جهان را بیان نمود.
کشور ترکیه حدود 20 روز قرنطینه سراسری را آغاز نموده است و برای اعمال این قرنطینه شرایط حکومت نظامی را اجرا کرده است و به شدت با متخلفین از این برنماه برخورد می کند.
به دلیل ماه رمضان نیز معاملات در بخش سنتی نیز کاهش یافته است.
انواع گریدهای پلی پروپیلن و پلی اتیلن های خطی و پلی اتیلن های سبک و گرید فیلم کاهش شدید در قیمت ها و رکود و افت در بازار را شاهد بوده اند.